Laddar

35-åringen slog rekord – Ida Nilsson vann damklassen

Det klassiska Victorialoppet avgjordes under den varma onsdagskvällen i Borgholm. Närmare 3 000 deltog, och vinnaren i damklassen blev Högby IF:s Ida Nilsson. "Det var jobbigt, jag fick slita, men det var jätteroligt", säger Ida Nilsson.

delningar

I det perfekta sommarvädret deltog närmare 3 000 löpare i den 35:e upplagan av Victorialoppet i Borgholm – vilket innebär nytt deltagarrekord. Det förra rekordet sattes för 22 år sedan men är alltså numera slaget.

Och en som har deltagit två gånger tidigare är Ida Nilsson från Högby IF, som vann i damklassen på den imponerande tiden 31.43 på nio kilometer.

– Det var snabbare än vad jag har gjort på mina tiokilometers-lopp i år, så det var bra. Jag är väldigt nöjd, säger hon.

Hur kändes formen? – Ja, alltså det kändes bra nu när jag sprang. Jag har sprungit många skilda lopp, så för mig handlar det om att få i gång benen och flåset, säger Ida Nilsson.

Vad har du att säga om Victorialoppet? – Jag har ju bara sprungit två gånger tidigare och det är ju jättelänge sedan. Men det är jättekul, jag har ju varit här och hejat många gånger, men nu märker man verkligen hur bra stöd man får. Så roligt med så mycket folk, det är liksom aldrig dött – utan folk som hejar hela tiden, säger en nöjd Ida Nilsson efter segern.

Den nio kilometer långa sträckan började vid Borgholms sporthall, vidare mot yttre delen av hamnen, mot badplatsen, längs stranden och sedan löpte deltagarna vidare mot målgången som var inne på Borgholms IP. En sträcka som verkligen bjöd in till publikfest.

I herrklassen vann Ezmazami Abida, Red 1, efter en riktig spurtkamp. Abidas segertid blev 27.45. Den lokala löparen som vi fann högst upp i resultatlistan blev femteplacerade Gustav Milesson, Högby IF.

– Värmen gjorde sitt, så jag kände mig inte superlätt. Men jag är ändå nöjd med tiden 28,18, säger Gustav Milesson.

Text: Ludvig Axelsson