Laddar

41-åring knivhotade kvinna och hennes hund: ”Ska döda er”

Efter att kvinnan blev vittne till skadegörelse av två bilar uppmanade hon 41-åringen att sluta – det ledde till att han dödshotade henne med kniv.

delningar

Händelsen inträffade i augusti förra året. När kvinnan var ute på en hundpromenad såg hon hur en man stod och sparkade på två parkerade bilar. Hon skrek till honom att sluta, vilket ledde till att han gick mot kvinnan och hotade med att ”sparka hunden i huvudet”.

När kvinnan var framme vid bilarna och inspekterade skadorna kom mannen tillbaka. Aggressiv och viftandes med en kniv undrade han om hon hade ringt polisen. Han utförde ”huggande rörelser” intill kvinnan och hotade med att han skulle döda henne och ”sprätta upp hunden”.

Polisen grep mannen strax efter händelsen och han har nu fått sin dom av tingsrätten. Han döms för olaga hot, ringa narkotikabrott och två fall av skadegörelse.

Dessutom fälls han för två fall av hot mot tjänsteman. Detta efter en utekväll i Kalmar förra sommaren, då han hotade två vakter i samband med att han blev avvisad från krogen.

41-åringen ska ha utfört en så kallad ”hitlerhälsning” och sagt att han skulle döda vakterna. I förhör har mannen nekat till alla anklagelser förutom det ringa narkotikabrottet.

Påföljden för 41-åringen blir sex månaders fängelse samt drygt 15 000 kronor i skadestånd. 10 000 går till den knivhotade kvinnan och 5 000 till en ordningsvakt. Han ska även betala cirka 1100 kronor till bilägarna.

Relaterade artiklar