46 företag promotade sig i Kalmar: "Välinvesterad tid"

Det var tätt mellan företagen när Career Event hade 20-årsjubileum.

delningar

Under onsdagen hade Sjöfartshögskolan i Kalmar dörrarna öppna för Career Event. Den årliga mässan som firade 20-års jubileum har sedan 1999 hjälpt otaliga studenter och arbetsgivare att hitta varandra. Det var hela 46 anmälda utställare vilket innebar att eventet blev ett av de största Career Event som genomförts. Utställarna var först och främst olika företag från sjöfarts- och driftnäringen. Men det fanns också företag från andra branscher som var intresserade av kompetensen som finns på skolan.

– Det är verkligen eftertraktad personal. Det finns väldigt få skolor som utbildar den här typen av personal. Det är första gången vi är med här i år och vi kommer ända från Solna för det här, säger Johan Ehrensvärd som var på plats för sitt företag Norrenergi.

Företagen som var på plats var från hela Sverige.

– Det är en bransch där det är många som går i pension nu. Det är en utmaning att få in nytt folk. Många vill gärna jobba med datorer och skärmar. Här är det lite både och, det är lite skruv och mutter också, säger Ehrensvärd.

De eleverna som var på eventet såg det som en bra chans att få knyta kontakter.

– Det är en enorm möjlighet för oss studenter att möta framtida arbetsgivare och näringen uppskattar verkligen möjligheten att få träffa alla studenter, säger Louise Falk, sjökaptensstudent och ordförande i Studentföreningen Lambda.

Under sex timmar fick de utställande företagen promota sig själva. Det fanns även flera föreläsningar i Sjöfartshögskolans lokaler. Under eftermiddagen gick också det årliga simulatorrallyt där utställarna fick tävla mot varandra. mellan utställarna kommer även att äga rum. Även om Norrenergi inte ens är i branschen kring sjöfart så ser de ett värde i att vara på plats.

– Det här är väl investerad tid för oss. Vi har varit runt på lite skolor tidigare och det är ofta elever hör av sig till oss och kanske vill göra examensarbete, ha sommarjobb eller permanenta tjänster, menar Ehrensvärd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar