I samarbete med annonsör

5 olika sätt att tjäna pengar till klassresan

delningar

Är ni sugna på att komma i väg på en klassresa tillsammans och behöver tjäna in pengar. Vi tipsar om några olika sätt att tjäna pengar på. Använd med fördel flera att dessa tips för att maximera er klasskassa för att förverkliga er dröm om att åka på er klassresa.

Arrangera en loppmarknad

Att arrangera en loppmarknad tillsammans med klassen kan faktiskt ge en stor summa pengar. Något som många familjer har för mycket av är prylar. Kolla i källaren och vinden efter saker som kan säljas, med föräldrarnas godkännande givetvis. Innan ni har loppisen är det viktigt att marknadsföra den så att folk kommer och handlar från er. Sätt upp reklamlappar i matbutiker, dela ut reklamlappar i brevlådor och skriv inlägg på sociala medier så att alla i området vet att ni kommer att ha en loppis.

Bakförsäljning

Till er loppis kan ni också passa på att ha en bakförsäljning. Kaffe och bullar får folk aldrig nog av och det är det perfekta tillfället att sälja fika. Baka olika slags kakor till försäljningen och erbjud olika drycker som kaffe, te och saft. Ett tips är också att sälja popcorn som ni fyller i små platspåsar.

Lättare sysslor

Hjälp till hemma med lättare sysslor för en liten summa pengar. Klipp gräsmattan, plocka in och ut disk från diskmaskinen hela veckan, vattna alla blommor och liknande sysslor. Sätt även upp lappar i grannskapet att du kan hjälpa till med sysslor som att gå ut med grannens hund, tvätta bilen eller andra enkla uppgifter. 

Sälj produkter

Det finns flera företag som hjälper skolklasser att tjäna pengar genom att sälja produkter som salami, kakor och strumpor. Dessa företag gör det enkelt för er som klass att tjäna pengar. Men tänk på att det finns säkert hundratals sådana företag där ute så kolla ordentligt och jämför olika företag. Välj ett företag som har produkter som ni tror på samt har lång erfarenhet. DelikatessKungen är ett företag som har funnits med i branschen länge, de har populära och omtyckta delikatesser och hög vinstmarginal.

Arrangera ett disco

Ett relativt snabbt sätt att tjäna pengar är att arrangera ett disco och vad kan vara roligare att planerna än det. Bestäm vart ni ska ha discot och marknadsför sedan discot för hela skolan genom att sätta upp reklamblad. Ta en bra entréavgift, sätt upp en kiosk där ni säljer chips, glass, godis, och läsk och anordna ett lotteri under discot. 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.