Laddar

82-åring körde på tre skolelever – döms till dagsböter

När tre tjejer i 10-årsåldern var på väg till gymnastiklektionen blev de påkörda av en äldre bilförare, som sedan smet från olycksplatsen.

delningar

Händelsen inträffade i oktober förra året. En skolklass skulle ha gymnastik i sporthallen och korsade intilliggande Wallingatan. Den 82-årige mannen har i förhör uppgett att det var ett ”fullständigt virrvarr” på platsen och att barnen sprang fram och tillbaka utan kontroll, samtidigt som han letade efter en ledig parkeringsplats.

De tre tjejerna, som är i 10-årsåldern, har upplevt att de fått kontakt med 82-åringen när de skulle korsa gatan. När bilen var några meter ifrån dem började föraren plötsligt att gasa och de tre eleverna blev påkörda.

Både tjejerna och personalen har upplevt föraren som frustrerad och att han ”spände ögonen i dem”. 82-åringen själv medger att han blev sur och irriterad på att det var så rörigt. När barnen skingrade sig körde han framåt i låg hastighet och han uppfattade inte att han skulle ha kört på någon. Han nekar till brott.

Tjejerna blev chockade av händelsen och en av dem fick en stukad fot och en annan fick en smäll på knät. I förhör har en av tjejerna sagt att hon fick sömnproblem och inte kunde sova på två nätter.

Den 82-årige mannen, som är ostraffad sedan tidigare, döms nu för vårdslöshet i trafik och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Påföljden blir 60 dagsböter på totalt 8400 kronor.

Han döms även till att betala skadestånd till de tre tjejerna. En av dem får 1200 kronor och de andra två får 600 kronor.

Relaterade artiklar