Afterwork i ny tappning: "Det är så sjukt viktig"

Daniel Lundell (Kalmarhjälpen), Arthur Albert (Harrys), Sabina Ljusfolk (Kalmarhjälpen)

Kalmarkrogen anordnar afterwork – där pengarna oavkortat kommer att gå till barnkliniken i Kalmar.

delningar

På torsdag kommer Harrys, tillsammans med Kalmarhjälpen att anordna en så kallad välgörenhets-afterwork. Klockan 17:00 står buffén redo och uppdukad och för 100 kronor kommer du att kunna äta dig mätt med gott samvete då pengarna oavkortat kommer att gå till barnkliniken i Kalmar.

– Jag tycker att det är så sjukt viktigt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och då kände vi att vi kan fixa en afterwork där vi skänker pengar till ett väldigt bra ändamål helt enkelt, säger Arthur Albert platschef på Harrys i Kalmar.

Tanken var man skulle göra något liknande förra året – men det blev aldrig av.

– Det är rätt mycket som ska klaffa och tyvärr funkade det inte förra året, så därför känns det extra bra att vi kan göra något i år.

Hur kommer man på idén?

– Alltså, jag tycker inte att det finns någon bättre lycka än att se när någon blir glad och därav idén. Jag har verkligen velat göra någonting och speciellt något extra för barnen. Inget barn ska behöva vara sjukt eller tycka att det är jobbigt att gå till sjukhuset, men tyvärr är det så verkligheten ser ut. Kan vi då vara med och bidra med pengar så att man kan köpa in saker så att barnen inte tycker att det är lika jobbigt – då är jag jätteglad om man kan göra det.

Harrys har dessutom satt upp en julgran i restaurangen där man kan skänka julklappar till barn som annars kanske inte hade fått några.

– Det är så sjävklart. Ingen människa ska behöva känna att man inte har råd att ge bort en julklapp.

När Kalmarhjälpen fick frågan om att hjälpa till, så krävdes det ingen lång betänketid.

– I och med att hela tanken är god och att det går till barnkliniken så var det inga konstigheter att tacka ja. Det kändes helt naturligt för oss, säger Daniel Lundell, grundare av Kalmarhjälpen.

– Och just samarbeten är så tacksamma för oss, fyller Sabina Ljusfolk från Kalmarhjälpen i.

– Men, för att lyckas hjälpa de som har det svårt så handlar det om samarbete och samverkan. För ingen klarar av att göra något själv, utan vi måste samarbeta för att kunna hjälpa dem som har det svårt, menar Lundell.

Man brukar säga att julen är barnens högtid, hur känns det att hjälpa just barnkliniken och barn till föräldrar som kanske inte har råd att köpa julklappar?

– Det känns jättebra såklart. Vi har spånat under några månader hur vi ska göra i år. För vi har tänkt att köra återkommande vid jul och nu kom Harrys förfrågan väldigt lägligt för oss. Då föll det väldigt naturligt för det handlar om barn och de som är där över jul. Sjukhuset försöker göra några extra för barnen i och med att det är julafton och att de tvingas spendera sin tid där och då föll det sig väldigt naturligt. Det var ingen tvekan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar