Laddar

Akademibokhandeln laddar för bokrean: ”Det är idag det gäller”

Idag startar bokrean 2017 och för många bokhandlare är det årets höjdpunkt.

delningar

Det är full aktivitet hos AkademibokhandelnNorra Långgatan på tisdagseftermiddagen då de packar upp böcker och förbereder sig för att bokrean 2017 ska dra igång.

– Under två veckors tid bygger vi och ändrar om i hela butiken för att fixa inför rean. Vi får göra det lite i skymundan och det sker i etapper men när det är färdigt blir det väldigt bra, säger Håkan Jonsson, som är butikschef för Akademibokhandeln.

Trots att det numera är lätt att sitta hemma vid datorn och klicka hem böcker så berättar Håkan att det fortfarande är ett tryck under bokrean, speciellt under den första dagen.

– Kommer det inte minst 500 betalande kunder under onsdagen så blir jag besviken. De senaste tre åren har vi legat på en ganska likvärdig nivå i omsättning. Ett tag gick även dagligvaruhandeln ut benhårt med bokrea men det har minskat lite och påverkat oss positivt.

Den som vill ha en särskild bok får gå upp redan klockan 7 för att inte riskera att den säljs slut under rean.

– Vi har en hel del titlar som jag vet är väldigt populära. Bland annat Elena Ferrantes två första böcker som vi nu har ett superpris på. Det gäller att komma tidigt så att de med begränsat antal inte tar slut. Vi kommer även att ha ett specialerbjudande mellan klockan 7-10 som man inte får missa, tipsar Håkan.

Håkan och hans personal kommer att jobba på under tisdagseftermiddagen med att ställa i ordning så att kunderna ska få en så bra upplevelse som möjligt på onsdagsmorgonen.

Under onsdagen fokuserar vi på att hjälpa kunder. Vi ligger väldigt bra i fas just nu känner jag. Förhoppningsvis kan jag gå hem och få en riktigt god natts sömn innan det smäller imorgon, avslutar Håkan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.