Laddar

Åkesson tillbaka på isen: ”Kommer kliva in och spela enkelt”

Förre KHC-kaptenen kliver ner från kommentatorsbåset och snörar på sig skridskorna.

delningar

Inför säsongen meddelade KHC-kaptenen Martin Åkesson att han tar en paus från ishockeyn på grund av nya arbetsuppgifter på jobbet. Men då skador och sjukdomar härjar i KHC-lägret kliver nu Åkesson, tillsammans med Jimmie Svensson, in i laget under en veckas tid.

– Givetvis är det roligt att varat tillbaka. Många spelare är kvar i laget och har varit med under flera år så det blir kul att träffa dem, det är väl det man har saknat mest, säger Åkesson.

De båda profilerna är tillgängliga i onsdagens match mot tabelljumbon Lund Giants och söndagens match mot det på pappret betydligt tuffare Värnamo GIK. 

Bra att det är Lund ni möter? – Jo, det är det väl. Jag är glad att det inte är exempelvis Mörrum. Samtidigt ska man inte på något sätt underskatta Lund, de har ett gäng spelare som är riktigt skickliga.

Under hösten har Åkesson agerat expertkommentator i tidningen Barometerns sändningar från Iffehallen.

Har du lärt dig något nytt från tiden i kommentatorsbåset? – Man har väl egentligen mer tid än vad man tror. Man ser spelet på ett helt annat sätt ovanifrån än när man befinner sig på isen. Samtidigt får man inte vara rädd att spela enkelt och freda sitt mål i defensiven.

Åkesson ser ut att bilda backpar med Björn Kullberg. I första hand kommer försvarsspelet att prioriteras.

– Det har varit mycket fokus på hjärta och lungor under hösten, så konditionen och den fysiska biten är jag inte orolig för alls. Däremot är det lite si och så med hanteringen av klubba och puck. Jag kommer kliva in och spela enkelt och inte sätta mina lagkamrater i svåra lägen, säger Åkesson.

Är det bara den här veckan som comebacken gäller? – Vad som händer sedan vet ingen. Tanken är den här veckan så några av spelarna hinner komma tillbaka. Det jag vet är att det är mycket med jobbet i december och i januari. Jag vill inte stänga några dörrar åt något håll just nu, avslutar Åkesson.

Relaterade artiklar