Laddar

Åldring döms för pantbedrägeri

Den 74-årige mannen satte på falska streckkoder på pantburkarna, men togs på bar gärning när personalen slog larm.

delningar

Det var sommaren 2015 som den 74-årige mannen satte falska streckkoder på burkar och flaskor. Han hade fått tillgång till streckkoderna via beställningar utomlands. 74-åringen togs på bar gärning i Coop-butiken på Storgatan i Färjestaden.

Det var personalen på Coop som slog larm till polisen när de upptäckte att mannen pantade flaskor med påklistrade streckkoder.

Enligt 74-åringens egna uppgifter satte han de falska streckkoderna på flaskor och burkar med trasiga eller utländska streckkoder, som annars inte kunde pantas i svenska butiker.

Då butikerna får ersättning för panten har tingsrätten valt att ogilla åtalet om bedrägligt beteende. 74-åringen döms istället för märkesförfalskning.

Påföljden blir 150 dagsböter på totalt 10 500 kronor. 74-åringen är även en notorisk förbrytare av trafikbrott. Denna gång dömdes han för fem fall av olovlig körning.

Tingsrätten anser att mannen, som har sitt körkort återkallat sedan tidigare, har utfört brotten vanemässigt. Sedan tidigare finns han med ett 50-tal punkter i belastningsregistret, där merparten rör just trafikbrott.

Relaterade artiklar