Laddar

Allsvensk spelare klar för IFK Kalmar

IFK Kalmar värvar landslagsspelare från Piteå IF. "Det är en supervärvning".

delningar

IFK Kalmar har gjort klart med en av klubbens största övergångar genom tiderna. Det är Piteå IF:s mittbacksklippa, Elin Bergkvist som skrivit på för Kalmarlaget.

– Det är en välutbildad spelare som tillför nytt blod och kommer att höja kravbilden och tempot på våra träningar. Hon är fysiskt stark och är bra både i det korta och långa passningsspelet, säger tränaren Jonas Walfridsson i ett pressmeddelande.

Bergkvist har i sex säsonger tillhört Piteås allsvenska A-trupp och har spelat 51 allsvenska matcher varav 27 från start. I Kalmar och på Gröndal har vi sett henne under den trenationsturnering som det svenska U23-landslaget deltog i 2014. Elin Bergkvist har spelat fem U23-landskamper.

–Det här är en nystart för henne. Det är inte en spelare som är på väg neråt eller som håller på att varva ner, utan fotbollen är viktig för henne och hon vill spela matcher och vara med om något nytt, säger Walfridsson.

22-åringen läser till ekonom och ville kombinera fotbollen med jobb. Sportchefen Tommy Nyberg har gjort ett gediget arbete och fixat arbete på en revisionsbyrå i Kalmar.

Tanken är att Bergkvist ska täcka upp efter att Elin Olofsson valde att lägga skorna på hyllan efter säsongen 2016.

Elin Bergkvist Ålder: 22 år (1994-01-21) Längd: 172 cm Position: Mittback Klubb: Piteå IF (Sedan 2010-09-27) Tidigare klubbar: Notvikens IK (moderklubb), Infjärdens SK Landslagsmeriter: 5 U23, 9 F19, 2 F17 Allsvenska matcher: 51 (ett gult kort) F19 Norra: 7

Relaterade artiklar