I samarbete med annonsör

Allt fler öppnar egen e-butik

Foto: Mostphotos

delningar

Lättsamheten med att öppna sin egen e-butik gör att allt fler väljer den vägen när de vill jobba inom branscher de gillar och vara sina egna chefer. Du kan starta en egen e-butik på bara några timmar, allt du behöver är inventarier att sälja och bilder att lägga upp på din nya sajt.

Billiga webbhotell

Ytterligare en anledning varför det startas så många e-butiker är att webbhotell har blivit billigare och enklare. Förr krävdes det mycket tid och teknisk kunnande för att hålla sajter online dygnet runt. Detta har blivit enklare med tiden och gjort att webbhotellen kan skära ned på sina kostnader och göra webbhotellen billigare för sina kunder. För att vara säker på att din domän alltid går att nå är webbhotell den bästa lösningen och ett exmpel på detta är Webbdo. De ser till att din sajt är nåbar 24 timmar om dygnet samt att skapa backuper så du aldrig förlorar någon information.

Heminredning toppar listan

Enligt undersökningar från Payson startades 2173 nya e-butiker under 2017 vilket är en ökning med 825 procent från 2007. Där ingår även de som startat en e-butik som bara täcker 50 % av företagets intäkter. Den allra populäraste e-butiken är heminredning, ett stort intresse för många och eftersom det finns så många stilar och epoker att välja mellan är det lätt att köpa in unika inventarier.

Två andra marknader som också brukar ligga i topp är sport och fritid samt hemelektronik. Ser vi på alla e-butiker som finns idag är det också hus och hem som ligger först med nästan 2000 webbutiker. I Sverige finns det snart 10 000 e-butiker (exklusive dem som sysslar med annat).

Import

En populär strategi är att importera varor som inte finns i Sverige och sälja dem dyrt. Svenskar har mer tilltro till svenska butiker och en del undviker att handla utanför EU på grund av tullar och skatter. Därför har e-butikerna börjat ta in ovanligare produkter från USA och Asien för att sälja vidare. Nya produkter såsom extra stora, färgade linser och spel som aldrig släpptes i EU finns numera att köpa online utan att du behöver besöka utländska e-butiker som du aldrig har hört talas om.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.