Laddar

Alstermo bjöd på show i historisk match: ”Propagandaspel från vår sida”

Efter en jämn halvlek Alstermo IF vaknade till liv efter 30 minuter – och gjorde processen kort mot HP Warta som enkelt besegrades med 35-22 inför en högljudd Kalmarpublik. "Det är fantastiskt. Jag hoppas publiken njöt när vi försökte bjuda tillbaka i slutet", säger tränaren Andreas Stockenberg.

delningar

Alstermo IF tog med sig allsvensk handboll till Kalmar – och bjöd på show när HP Warta enkelt besegrades med hela 35-22 inför en entusiastisk publik i Kalmar Sportcenter.

– Det är stort att Kalmar ställer upp med ett så stort stöd. Jag hoppas de njöt när vi försökte bjuda på lite extra i slutet och att de nu tar sig ut till Alstermo, säger Alstermotränaren Andreas Stockenberg.

Matchen inleddes avvaktande och stod rättvist 13-13 i halvtid, men till den andra halvleken kom Alstermo ut som ett nytt lag – och fullständigt körde över motståndet från Göteborg.

– Det var bara ett lag på planen i den andra halvleken, och propagandaspel från vår sida. Det var riktigt skönt att se och jäkligt kul att vi fick visa att vilket bra handbollslag vi är, säger Stockenberg.

En av segerorganisatörerna var kantspringaren Philip Kjellander från Nybro som svarade för fyra mål – trots att han knappt fick röra bollen på 30 minuter.

– Ja, det var lite frustrerande men samtidigt vet man att det brukar lossna till slut, och det gjorde det ju. Nu känns det fantastiskt skönt och vi ska njuta av denna segern. Det är riktigt kul att spela i Kalmar, säger Kjellander.

Vad är det som fäller avgörandet i dag? – I den första halvleken går vi mest och känner på varandra, men sedan tar vi tag i det direkt efter paus. Vi gör en fantastiskt bra insats defensivt som bäddar för väldigt många enkla mål genom kontringar., säger Philip Kjellander.

Allsvenskan

Alstermo IF – HP Warta 35-22 (13-13) Mål, Alstermo: Daniel Steen 9, Damir Futic 6, Joel Wallgren 5, Philip Kjellander 4, Joseph Davis 3, Andreas Palmay 3, Henrik Ingvarsson 3, Oliver Olsson, Adam Santos.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.