Laddar

Alstermo skapar handbollsfeber i Kalmar

Den allsvenska nykomlingen Alstermo kommer för andra året i rad gästa Kalmar för att bjuda på handbollsfest. "Det ska bli jäkligt roligt och vi brukar lyftas av stödet på hemmaplan", säger tränaren Andreas Stockenberg.

delningar

Förra året rådde det handbollsfeber i ett kylslaget Kalmar när Alstermo IF besökte Kalmar Sportcenter. Drygt 800 åskådare såg när Alstermo besegrade IFK Karlskrona i division 1. I morgon, onsdag, är det dags för nykomlingen Alstermo att besöka Kalmar igen – och det blir därmed allsvensk handboll för första gången i Kalmar.

– Det ska bli jäkligt roligt, och vi vill sprida handbollen i Småland. Det är rätt tunnsått med bra handbollslag i regionen, och det här är även bra ur ett marknadsföringsperspektiv. Det är dessutom stor skillnad på runt 300 betalande och 1 000 betalande ur ett ekonomiskt perspektiv, säger tränaren Andreas Stockenberg och fortsätter:

– Men som tränare skiter jag fullständigt i var vi spelar och det ekonomiska. Jag vill vinna den här matchen. Den är fruktansvärt viktig. Om vi vinner går vi upp ett par placeringar, och om vi förlorar är vi jätteindragna i streckstriden där nere.

Den allsvenska nykomlingen, Alstermo IF, har inlett serien poängmässigt svagt, men spelschemat har varit tufft och nykomlingen har mött nästan idel topplag.

– Vi har bara ett riktigt topplag kvar att möta innan jul, och det är egentligen bara matchen mot HK Country (slutade 25-25, reds. anm.) som jag är missnöjd med. Man måste komma ihåg att vi är nykomlingar som inte gjort några spektakulära nyförvärv, och har i stort sett samma lag som förra året, säger Stockenberg.

Vilka spelare ska Kalmarpubliken ha koll på? – Det är vår niometersuppställning med Joseph Davis, Daniel Steen och Damir Futic. Det är tre nyckelspelare som brukar dominera, men jag hoppas att vi får igång försvarsspelet och målvaktsspelet också. Det har varit sådär på sistone, och när det funkar så får man automatiskt några kontringsmål med sig.

Varför ska man titta på Alstermo? – Vi är ett jäkligt engagerat lag som går mycket på energi och inställning, men vi har några lirare i laget också. Annars är ju handboll en händelserik idrott. Det är inte massa skydd och skit, och inte många som filmar – och det smäller ordentligt.

Hur viktigt blir publikstödet? – Det är alltid viktigt och vi brukar lyftas av stödet på hemmaplan. Publikstödet gör även att man kan sätta press på domaren, och det är alltid viktigt.

Vad slutar matchen? – Jag hoppas och tror att det blir en målsnål match. Vi vinner med 24-21 och publiksiffran i min drömvärld blir 1 286 åskådare, men det mest troliga är att den hamnar på 840, säger Andreas Stockenberg.

Allsvenskan

Alstermo IF – HP Warta Tid: Onsdag 19.30, Kalmar SH Arena. Domare: Fredrik Dahlberg, Sandro Samilagic

Tabell:

1. Helsingborg – 15 poäng. 2. VästeråsIrsta – 12 poäng. 3. IFK Ystad – 11 poäng. 4. Önnereds HK – 11 poäng. 5. Varberg – 10 poäng. 6. Lindesberg – 9 poäng. 7. Skånela – 7 poäng. 8. Rimbo – 7 poäng. 9. Tyresö – 6 poäng. 10. IFK Tumba – 6 poäng. –– 11. Vinslövs HK – 6 poäng. 12. Alstermo IF – 5 poäng. –– 13. HP Warta – 3 poäng. 14. HK Country – 2 poäng.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.