Laddar

Amazing Thursday flyttar: "Vi inser att vi är sent ute"

Oskar Linnros, Petter och Miss Li kommer inte till Kalmar i morgon. Amazing Thursday har flyttats fram till den 31 juli. Foto: Arkiv/Pressbild.

På torsdagen skulle Miss Li, Petter, Hästpojken och Oskar Linnros ha uppträtt i Kalmar – så blir det inte.

delningar

På torsdag kväll var tanken att Kalmars nya endagsfestival Amazing Thursday skulle ha gått av stapeln på Rävspelet vid Fredriksskans. Så blir det emellertid inte. I stället flyttas evenemanget till tisdagen den 31 juli.

– Vi inser att vi är sent ute och vi har hela tiden varit inställda på att evenemanget skulle äga rum på torsdag. Men det blev inte så, säger Eddie Edgardo Menjivar, marknadsförare och kreatör för festivalen, till tidningen Östran.

Anledningen till flytten ska i första hand inte bero på svag biljettförsäljning (cirka 1 800 sålda biljetter) utan förväntat regn och lättare logistiska problem, uppger Edgardo Menjivar.

– Regnet gav oss lite tankar och vi arbetade med scenen. Det var svårt att få tag i en scen som skulle passa i området men ingenting som var omöjligt att lösa. Det var de två faktorerna och därför passade allt bättre med ett nytt datum.

I samband med flytten byter festivalen även namn till Amazing Kalmar och biljettpriset sänks kraftigt – från 595 kronor till 200 kronor.

– Det är mycket härligare om man kan göra en festival för 5 000 till 6 000 personer. Det är vårt nya mål och med tanke på omstarten ska vi sälja biljetterna för 200 kronor. Många familjer har hört av sig och tyckt att det har varit för dyrt. Därför ändrade vi priset. Vi ville att alla ska ha råd att gå och känna sig välkomna, säger Edgardo Menjivar.

De cirka 1 800 personerna som har köpt biljetter för 595 kronor kan nu välja att att få tillbaka sina pengar eller behålla sin biljett och få tillbaka mellanskillnaden. Artistbokningarna påverkas inte av flytten av datum.

Relaterade artiklar