Laddar

Anderssons och Vult Von Steijerns galna lördag

Från allsvensk toppstrid till division 2 på mindre än en timme.

delningar

FBC Kalmarsund tog tre blytunga poäng i den södra innebandyallsvenskan när laget besegrade Karlstad med hela 8–2 hemma i Kalmar sportcenter. 19-åringarna Oskar Andersson och Alex Vult Von Steijern inledde eftermiddagen som allsvenska innebandyspelare och avslutade kvällen i division 2.

Mindre än en timme efter att slutsignalen ljöd i Kalmar sportcenter stod duon beredda för match i FärjehallenÖland med FBC Kalmarsund Ungdom. En minst sagt hektisk lördag för de båda öländska talangerna som spelar på dubbellicens.

– Det blev en del innebandy i dag. Men det är bara kul, säger Oskar Andersson.

Har du varit med om det här tidigare? – Nä, faktiskt inte. Det var väl Gothia cup förra året när jag först spelade där, åkte hem till allsvenskan med FBC och sen tillbaka till Gothia igen.

Även i Färjehallen blev det vinst för Kalmarsund på lördagen. Men det satt hårt inne. Inför den tredje perioden var FBC Kalmarsund Ungdom i en 6-3-ledning mot gästande Ingelstad. Med sex minuter kvar att spela satte bortalaget 6-5.

– Det blev lite oroligt efter att de fick in sina kassar i tredje, men i övrigt kändes det ganska stabilt, tycker jag.

FBC Ungdom befäster därmed sin andraplats i division 2-tabellen.

Kommer ni fortsätta att dubblera i fortsättningen? – Ja, det tror jag. Det var inte så farligt. Man är lite segare i huvudet nu efteråt än annars, men det är lugnt för min del. Jag tror inte Alex har något emot det heller.

Även om matcherna infaller på samma dag? – Absolut, då får vi köra samma upplägg igen.

Alex Vult Von Steijern noterades för ett mål och en assistpoäng i allsvenskan samt ett mål i division 2 under lördagen. Oskar Andersson gjorde två mål och en assist, samtliga i division 2-matchen.

INNEBANDY, DIVISION 2: FBC Kalmarsund Ungdom–Ingelstad IBK 6–5 (3-2, 3-1, 0-2) Målen, FBC: Oskar Andersson 2, Alex Vult Von Steijern, Marcus Karlsson, Melvin Hallström, Simon Lindström.