Laddar

Andra hemmaförlusten för KFF: "Det kommer ta tid för mig att smälta"

Kalmar FF förlorade med 2-0 på hemmaplan mot Sundsvall. Foto: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån.

Kalmar hade problem att skapa riktigt bra målchanser när GIF Sundsvall kom på besök. "Det första målet fick för stor betydelse för matchen", säger Nanne Bergstrand.

delningar

Tre poäng och en chans att haka på topplagen låg i potten för Kalmar FF när GIF Sundsvall kom på besök till ett soldränkt Guldfågeln Arena.

Kalmar visade goda intentioner i den första halvleken, men hade problem med att komma till de riktigt vassa chanserna. Vid några tillfällen tvingades bortamålvakten William Eskelinen göra enklare ingripanden, men inget som verkligen stack ut.

Efter 34 minuter kom baklängesmålet för KFF. Gästerna tilldelades en straff och satte ledningsmålet säkert via Maic Sema.

– Domaren verkade övertygad, men jag reagerade inte så särskilt mycket, säger Nanne Bergstrand, angående den situation som ledde fram till GIF-straffen.

Den andra halvleken följde samma mönster som den första – Kalmar hade klart mer boll, men skapade inga riktigt heta chanser. Istället kunde Sundsvall kontra in ytterligare ett mål genom Linus Hallenius.

– Jag tycker att över 90 minuter är vi väldigt impotenta i anfallsspelet. Vi har bollen mycket och löser situationerna, men de sista 30 meterna är vi inte tillräckligt bra och det går för sakta. Det finns inte tillräckligt med snabbhet, vilket gör att det blir lätt att försvara mot oss, säger Nanne Bergstrand. 

Efter matchen konstaterade Sundsvalls-tränaren Joel Cedergren att hans manskap lyckades vinna, utan att man var det bättre laget.

– Vi vinner den här matchen till slut med 2-0 mot ett lag som är bättre än oss, tycker jag. Kalmar är bra, vi brukar kunna lösa press men när de pressade oss kunde vi inte lösa det, säger han.

Resultatet innebär att Kalmar även fortsättningsvis har 20 inspelade poäng och en mittenplacering i tabellen. Däremot ökade avståndet rätt rejält till de övre placeringarna i och med dagens förlust.

– När vi är som bäst så behöver vi ha olika matchbilder och det grämer mig att matchbilden blir så ensidig och att vi tillåter oss att hamna i den matchbilden. Det kommer ta tid för mig att smälta, säger Nanne Bergstrand.

Rasmus Elm byttes in i den andra halvleken och spelade i lite drygt 20 minuter. Han är en bit bort från en startplats, berättar KFF-tränaren.

– Rasmus är på väg tillbaka och klarar ungefär 30 minuter. Vi vet alla vilka öppnande passningar han har. Men vi måste ge honom tid, säger Nanne Bergstrand.

Härnäst väntar AIK på bortaplan för Kalmar, innan IFK Göteborg kommer på besök till Guldfågeln Arena.

Relaterade artiklar