Andra raka nederlaget för KHC: "Bedrövligt"

Skånelaget Helsingborg blev för svåra för Kalmar HC. Laget förlorade med 6-4.

delningar

Det blev noll poäng för Kalmar HC nere i Skåne när laget förlorade med 6-4 mot Helsingborg under söndagseftermiddagen. Laget inledde bäst och tog rättvist ledningen genom lagkapten Jimmie Svensson.

Hemmalaget Helsingborg kvitterade sedan till 1-1 innan första perioden var slut. I den andra perioden fortsatte sedan Helsingborg att gå på offensiven. 1-1 blev 3-1 till hemmalaget efter att Anton Sjöstrand och Sebastian Knösch hittat nätmaskorna bakom Robert Hestmann.

KHC reste sig och gjorde både 2-3 och 3-3 inom loppet av två minuter i mitten på andra signerat Jesper Sellin och Adam Persson.

Tredje perioden hann knappt börja innan det small till två gånger om. Först gav Freddy Roslund ledningen till Helsingborg med sitt 4-3 mål och kort därefter höll sig Rasmus Djerf framme och skickade in kvitteringen 4-4.

Sedan orkade inte KHC hänga med när Julius Bergqvist Falkenbäck skickade in 5-4 till hemmalaget utan fick se Ludvig Nilsson göra 6-4 i tom kasse.

– Det är bedrövligt. Det här är en match vi inte ska förlora, säger en besviken Jesper Sellin efter matchen.

– Vi har dåligt fokus och ingen fart i spelet. Spelmässigt har vi mycket puck i första men försvarsspelet är alldeles för dåligt.

Vad är det som fallerar i dag?

– Det är inte viljan för den har vi, fast vi kanske visade den på fel sätt. Jag vet inte, säger han och avslutar.

– Nu väntar Kristianstad hemma på onsdag. Det är en tuff match men jag tycker vi får studsa tillbaka och hitta vårt grundspel och spela därifrån.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar