Laddar

Andra raka nederlaget för KHC: "Bedrövligt"

Skånelaget Helsingborg blev för svåra för Kalmar HC. Laget förlorade med 6-4.

delningar

Det blev noll poäng för Kalmar HC nere i Skåne när laget förlorade med 6-4 mot Helsingborg under söndagseftermiddagen. Laget inledde bäst och tog rättvist ledningen genom lagkapten Jimmie Svensson.

Hemmalaget Helsingborg kvitterade sedan till 1-1 innan första perioden var slut. I den andra perioden fortsatte sedan Helsingborg att gå på offensiven. 1-1 blev 3-1 till hemmalaget efter att Anton Sjöstrand och Sebastian Knösch hittat nätmaskorna bakom Robert Hestmann.

KHC reste sig och gjorde både 2-3 och 3-3 inom loppet av två minuter i mitten på andra signerat Jesper Sellin och Adam Persson.

Tredje perioden hann knappt börja innan det small till två gånger om. Först gav Freddy Roslund ledningen till Helsingborg med sitt 4-3 mål och kort därefter höll sig Rasmus Djerf framme och skickade in kvitteringen 4-4.

Sedan orkade inte KHC hänga med när Julius Bergqvist Falkenbäck skickade in 5-4 till hemmalaget utan fick se Ludvig Nilsson göra 6-4 i tom kasse.

– Det är bedrövligt. Det här är en match vi inte ska förlora, säger en besviken Jesper Sellin efter matchen.

– Vi har dåligt fokus och ingen fart i spelet. Spelmässigt har vi mycket puck i första men försvarsspelet är alldeles för dåligt.

Vad är det som fallerar i dag?

– Det är inte viljan för den har vi, fast vi kanske visade den på fel sätt. Jag vet inte, säger han och avslutar.

– Nu väntar Kristianstad hemma på onsdag. Det är en tuff match men jag tycker vi får studsa tillbaka och hitta vårt grundspel och spela därifrån.

Relaterade artiklar