Laddar

Andreas dotter blev påkörd – föraren smet från platsen

Nu vädjar de om vittnen som kan ha sett gärningspersonen. "Jag fattar inte hur man kan göra något sådant", säger Andreas Ljunggren.

delningar

Andreas Ljunggrens dotter Sanna går till vardags på Jenny Nyströmsskolan i Kalmar. I torsdags eftermiddag cyklade hon, precis som vanligt, hem efter skolan. Den här gången kunde det dock ha slutat riktigt illa. Vid övergångsstället vid Esplanaden klev hon av cykeln för att leda den över vägen. Då kom en bil och körde på henne.

– Inte nog med det. Den här bilisten stannade inte ens för att kolla hur det var med Sanna. Den bara körde därifrån. Hon kunde ju ha slagit i huvudet och legat avsvimmad eller vad som helst.

Sanna föll hårt till marken och fick cykeln över sig.

– Hon slog i skuldran och axeln och fick lite svullnad och blåmärken. Dessutom fick hon lite skrapsår i ansiktet. Efter omständigheterna får man ändå säga att hon klarade sig bra. Det kunde ha slutat betydligt mer illa än vad det gjorde, säger Andreas Ljunggren.

Smitningsolyckan inträffade vid 16-tiden på eftermiddagen.

– Trots att det var i rusningstid verkar det inte ha varit så många på platsen vid tillfället. Ingen kom fram och hjälpte henne, och Sanna gick hem och berättade för oss vad som hade hänt utan att någon hade agerat eller reagerat.

Hur reagerade ni? – Man blir ju såklart förbannad. Jag fattar inte hur man kan göra något sådant? Bara smita därifrån. Olyckor sker ju dagligen och det kan vara olyckshändelser och så vidare. Men att bara strunta i en annan människa på det viset, är ju helt sjukt.

Nu eftersöker familjen vittnesuppgifter. Under fredagen gick Andreas Ljunggren ut på sociala medier för att kolla läget – om någon sett något – och inlägget fick stor respons.

– Jag polisanmälde det hela direkt. Så har någon sett något är vi jätteglada om de tar kontakt med polisen. Hon hann inte se vem som körde eller bilmodell. Det enda hon kom ihåg är att det var en vit bil, säger Andreas Ljunggren.

I samband med smällen gick mobiltelefonen sönder och cykeln skadades.

– Men det är materiella ting. Sådant går att ersätta och laga. Som tur var hade Sanna änglavakt den här gången.

Relaterade artiklar