Laddar

Ängöl kan prisas för sin lokala ölproduktion

"Ängöl har gått i bräschen för trenden med lokal kvalitativ ölproduktion." Så lyder en del av nomineringen för det pris som Ängöl nu är nominerade till.

delningar

Ängö kvartersbryggeri har sedan starten 2009 varit väldigt mån om att göra kvalitativ öl på lokal nivå. Något som de nu kan få pris för. Det är Smålands & Ölands gastronomiska akademi som har nominerat Ängöl i kategorin förädling och konsumtion.

– Det är jättekul att få uppmärksamhet för det arbete som vi lägger ner, säger Johan Håkansson, VD på Ängö kvartersbryggeri.

Ängöl anses vara ett föredöme bland lokala ölproducenter och motiveringen lyder: ”Ängöl har gått i bräschen för trenden med lokal kvalitativ ölproduktion. Genom kunskap och engagemang skapar man i sitt bryggeri förstklassig öl av varierande sorter.”

– När vi startade upp fanns det inte många lokala ölbryggerier. Nu är det annorlunda och det kan nog vara så att vi har haft en liten del i det, säger Håkansson.

Ängöl som så sent som i våras flyttade till nya och större lokaler på Polhemsgatan precis vid infarten till Kalmar. En flytt som gjort det möjligt att utveckla bryggeriet ytterligare.

– Det är stor skillnad sen innan, nu har vi mer plats och det är mycket mer praktiskt, säger Håkansson.

Hur vill ni utveckla Ängöl ytterligare? 

– Vi kommer fortsätta att jobba hårt på den lokala marknaden men tanken är nu att sprida ölen till övriga Sverige så att fler människor får ta del av den, säger Håkansson.