Ängöl på ölfestival i Minsk: "Väldigt intressant"

Johan Håkansson, vd, Ängöl. Foto: Carl Winsth/Klara Alvunger.

Tittar på exportmöjligheterna. "Vi ska undersöka det".

delningar

Till helgen kommer mikrobryggeriet Ängöl att besöka en stor ölfestival i Minsk, Vitryssland. Som första svenska bryggeri kommer Ängöl att ställa ut tillsammans med ett 40-tal andra bryggerier på Minsk Craft Beer Fest.

– Vi ville åka på något unikt som inget svenskt bryggeri har varit på tidigare. Därför passade det bra att åka till Minsk. Det är dessutom bara runt 80 mil från Kalmar, säger Johan Håkansson, vd på Ängöl.

Finns det en ambition om att exportera öl till Östeuropa?

– Ja det skulle kunna vara det, vi ska delvis dit för att undersöka det. Det har poppat upp mycket bryggerier i Sverige och marknaden börjar bli lit mättad faktiskt. Sedan måste jag säga att den vitryska marknaden är väldigt intressant. De är väldigt intresserade av hantverksöl och därför tänker vi att vi kan vara intressanta för dem.

Till Minsk kommer, förutom Johan, att två anställda hänga med. Från Kalmarbryggeriet plockar duon med sig Jenny Nyströms Påskbrygd, Prima Lager, Lata Dagars Ipa och nyheten Blåbärliner.

– Det blir några klassiker och eftersom vi närmar oss påsk så kändes det rimligt att ta med sig en påsköl. Vår berliner weisse-öl kommer nog ge en liten annorlunda – men framförallt en svensk touch på festivalen, avslutar Håkansson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar