Ankorna ska på skattjakt i Kalmarsund: "Många kända miljöer"

Foto: Egmont Publishing/Pressbild

Då kommer Kalle Anka & C:o till Kalmar.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i januari som staden Kalmar "ankifierades" och fick istället namnet Kallemar. Och efter att ha vunnit en omröstning bland läsarna stod det klart att Kalle Anka och knattarna skulle komma till Kalmar.

För nummer 48 av Kalle Anka & C:o, som publiceras den 27:e november, har nämligen med Kalmar-serien "På skattjakt i Småland". Manuset har skrivits av Stefan Printz-Påhlson.

– Serien handlar om att farbror Joakim får reda på att en avlägsen släkting hade en skatt ombord ett skepp som sjönk i Kalmarsund på 1600-talet och ankorna ger sig iväg för att bärga skatten, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o.

Och enligt Anna kommer Kalmarborna att kunna känna igen sig i den nya serietidningen. Just eftersom tecknaren Paco Rodriques väldigt noggrant har tecknat staden i serien efter Kalmar. Så pass noga att den faktiskt fick heta Kalmar i serien också.

– Det finns många kända miljöer för Kalmarborna - många existerande byggnader och platser, till exempel Kalmar slott. Namnet Kallemar kommer att finnas med i serien ändå, men på ett annat sätt.

Kommer ni göra något speciellt i och med lanseringen?

– Vi kommer nog att skicka ut ett pressmeddelande i alla fall. Ytterligare aktiviteter har vi inte riktigt bestämt om än, avslutar Anna Bergström.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar