Laddar

Anonyma hatbrev mot Mästerkocks-Emma: ”Grova saker som skrevs”

Okänd person svartmålade Emma Håkansson genom handskrivna brev. "Vet fortfarande inte vem det var som skickade dem".

delningar

Under vintern och våren har man kunnat följa Kalmarbon Emma Håkansson i tv-programmet Sveriges mästerkockTV4. Håkansson är fortfarande kvar i tävlingen som nu är framme i kvartsfinalen som sänds i morgon onsdag.

Vad tittarna inte vet är vad som inträffade under inspelningarna av programmet. För 24Kalmar avslöjar Emma Håkansson att en anonym person som utgav sig för att känna henne skickade flera handskrivna brev till ett bolag som var inblandat i produktionen.

– Det skickades brev med syfte att sätta käppar i hjulet. Avsändaren var anonym men påstod sig vara en bekant till mig, berättar Emma Håkansson, som själv inte har fått läsa breven.

– Det var tydligen ganska grova saker som skrevs om mig och hur jag var så tv-folket ville inte låta mig läsa breven. Men jag vet att en grej som stod var att jag var opålitlig och att jag skulle avslöja saker om programmet.

Breven kom veckovis och Håkansson tror att bolaget mottog minst tre stycken. Varje brev ska ha varit tre till fyra sidor långt och ha haft målet att svartmåla Håkansson och på så sätt stoppa hennes medverkan.

– Det är klart att det var obehagligt och tufft under inspelningarna. Samtidigt var jag arg för jag trodde att det kunde påverka mitt deltagande i Mästerkocken. Jag vet fortfarande inte vem det var som skickade dem och vad jag vet slutade de komma efter ett tag, säger Håkansson.

Efter att programmet började sändas i januari har responsen från allmänheten varit av helt annan sort. Efter varje avsnitt som Håkansson har tagit sig vidare ifrån har lyckönskningarna strömmat in. Dessutom har framgångarna lett till att Håkansson har inlett ett samarbete med Västerslät gårdsbutik och café.

– Nu har responsen varit otrolig och breven är ingenting jag tänker på längre. Jag tycker mest det är rätt sjukt hur man kan vilja förstöra för någon annan. Det finns människor till allt, avslutar Håkansson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.