Anrikt vinmagasin får nya ägare: "Visa upp ett bra Öland"

Renoveringarna är i full gång. "Det ska bli en mer skandinavisk känsla".

delningar

Åsa "Felix" Everbrand blir ny hotellföreståndare för Magasin1.

Här ska Magasin1:s nya hvudentré vara. Dock ska den renoveras först innan den står färdig och nya skyltar ska upp.

Hotell och restaurang Kajutan i Mörbylånga grundades som ett vinmagasin och i början av 70-talet blev det en hotellverksamhet. Hotellet var ute på marknaden i somras och har nu fått två nya ägare. I mitten av november tog Åsa "Felix" Everbrand, hotellföreståndare, och Jonas Everbrand, vd, över verksamheten och i samband med ägarbytet döper de om hotellet till Magasin1.

– Vi var sugna på att driva en egen verksamhet och då kom den här möjligheten. Jag älskar den här ön och att man kan vara en liten kugge i ett större nav. Jag vill kunna visa upp ett bra Öland med hotellet, säger Åsa, som även kallas Felix.

Jonas och Åsa har efter många år på östra sidan flyttat över till Mörbylånga. Samtidigt som de ska driva hotellet kommer de arbeta kvar på sina gamla jobb. Jonas på Mörbylånga Bostads AB och Åsa på länsstyrelsen i Kalmar.

– Det blir enklare eftersom vi bor här. Det är nära och bra till hotellet, säger Åsa.

Just nu pågår det en hel del renoveringar på Magasin1.

– Vi är väldigt glada i grundstommen på huset men det finns en del att ändra om. Vi har börjat måla om på hotellrummen. Vi ska vitmåla alla bjälkar och tapeter i rummen och sätta ny väv.

Det finns nio hotellrum och några av hotellrummen är redan omgjorda och har balkong med utsikt över Mörbylånga hamn. Det finns möjligheter för gästerna att redan hyra in sig på rummen då ett tillstånd utfärdades i veckan.

– Om det kommer någon som vill bo här, så finns det färdiga rum att övernatta i, säger Felix.

Planen är att hotellverksamheten ska bedrivas året runt och restaurangen sannolikt endast under sommartid.

– Vi har planer på att arrendera ut restaurangen. Det finns redan intressenter och om de skulle vilja ha längre öppettider får de gärna ha det.

Matsalsdelen ska bli ljusare och Åsa vill skapa en lobbyliknande känsla tillsammans med fotografier från Öland så att känslan av Öland blir större.

– Jag vill att det ska bli en mer skandinavisk känsla och att det ska kännas som att komma hem. Att man får en vardagsrumskänsla, säger Åsa.

För tillfället kommer Åsa kunna erbjuda frukost till sina hotellgäster.

– Det ska vara gott. Lite nyttigt och lite onyttigt. Det blir nog inte äggröra och bacon utan mer lokalproducerade produkter som salami från Mysinge och bönor från ön. När restaurangen drar igång i sommar kommer vi erbjuda mat till våra gäster. Men om det är någon som frågar om mat kan vi självklart erbjuda det, säger hon.

Hotellet smyger igång sin verksamhet efter nyår och planerar på att köra fullt ut i maj nästa år.

– Våran stora förhoppning är att folk tycker det är roligt att komma hit och att vi får nöjda hotell- och matgäster. Vi kommer lägga ner hårt arbete och inte vara naiva och tro att det blir enkelt. Vi får vara lite tacksamma och ödmjuka, säger Åsa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar