Laddar

”Årets Elmare” klar för Kalmar FF

Blomstermålasonen Carl Johansson debuterade i söderettan under 2014 som 16-åring. Han fick nyligen priset "Årets Elmare" – nu är han klar för Kalmar FF:s tipselitlag.

delningar

Carl Johansson hade en mycket fin utveckling som 16-åring i Oskarshamns AIK och fick göra division 1-debut genom inhoppet mot Örgryte IS. Efter säsongen hyllades han av Smålands FF och Rasmus Elm som utsåg Carl Johansson till ”Årets Elmare”. Det med dessa ord: ”En spelare med väldigt goda egenskaper både på och utanför planen som under året har tagit honom till debut i division 1, mycket starka insatser i distriktslaget och en roll som föredöme för andra spelare i Småland via sin fina karaktär.”

Carl Johansson, från Blomstermåla, spelar även i Smålandslaget och var nyligen med i Cup Byggnads (Småland åkte ur gruppspelet) ihop med bland andra KFF:s Isak Magnusson, Gustav Eriksson-Söderström, Svante Ingesson, Adam Hellborg, Adel Ziarat Zadeh, och Diako Eliassi. Nu är dom inte bara lagkamrater i Smålandslaget utan även i KFF:s Tipselit där Carl kommer att få chansen nästa säsong. Carl Johansson var även i slutet av november med i ett landslagsläger för spelare födda 1998 på Bosön. • Tidigare pristagare av ”Årets Elmare” är bland andra Melker Hallberg (2011) och Filip Sachpekidis (2013).

Relaterade artiklar