Laddar

Arla sneglar mot läskhyllan – satsar på kolsyrad mjölk

Intresset för vanlig mjölk är på stadigt nedåtgående. Den trenden märks inte minst hos mejeriföretaget Arla Foods, som nu satsar på nya produktinnovationer för att behålla greppet om kunderna.

delningar

Det är den danska tidningen Finans som nu rapporterar om Arla Foods nya planer för att utveckla varumärket mot en framtid med lägre mjölkkonsumtion. Redan om fyra år, 2020, är tanken att försäljningen av “nya typer av mjölkbaserade dryckesprodukter” ska överstiga 5 miljarder danska kronor.

– Marknaden för dessa produkter växer snabbt, vilket hör samman med den förändrade livsstilen. Man har inte längre fasta måltider. Resultatet är att man intar fler mellanmål och får i sig näring utanför hemmet, säger Hanne Söndergaard, marknads- och innovationsansvarig på Arla Foods till Finans.

Redan nästa år ska den nya drycken släppas till försäljning på utvalda marknader, bland annat i Storbritannien, Förenade Arabemiraten och Singapore.

– Vi är redan redo att producera en kolsyrad mjölk- och fruktdryck. Produkten och tekniken finns redan, säger Hanne Söndergaard.

Förutom den kolsyrade mjölken ryms även mjölk smaksatt med te och en ny sorts “fibermjölk” i Arlas framtidsplaner.

Text: Arvid Nikka