Laddar

Arrangör hoppar av simtävling – kan läggas ner

"Vi letar febrilt efter en lösning", meddelar Destination Kalmar.

delningar

Under sju år har Kalmar kanalsimning anordnats under Kalmar stadsfest i augusti. Men sommarens tävling är nu i fara då Kalmar simsällskap har valt att hoppa av evenemanget.

– De (Kalmar simsällskap) har tidigare anordnat tävlingen tillsammans med oss. Vi letar febrilt efter en lösning på det här och försöker hålla igång en populär tävling, säger Johan Göransson, ansvarig för idrottsturism på Destination Kalmar.

Göransson bedömer att det krävs mellan 50-75 volontärer för att genomföra kanalsimningen. Säkerheten för simmarna i Systraströmmen är en del som kräver stora resurser.

– Vi letar just nu efter någon som kan hålla i det. Jag hoppas fortfarande att vi ska köra under 2018.

– Vi har kollat med gamla projektledare, eventbolag och andra kontakter. Hittills har vi fått nej men vi hoppas få till en lösning. Vi har inte kastat in handduken än.

Har ni någon deadline för när en ny arrangör måste vara på plats? – Det är klart att det brinner i knutarna. Vi välkomnar tips på alla personer som kan tänka sig att jobba med det här. Det är viktig att hitta rätt person som vill driva tävlingen framåt och utveckla den, avslutar Göransson.

Till Barometern meddelar Kalmar simsällskaps ordförande Henrik Skeppland att föreningens avhopp beror på att tävlingen inte har gett önskat ekonomiskt tillskott.

– Det är en plus-minus-noll-affär för oss och sedan ligger den helt fel i tiden för oss mitt i sommaren då det är svårt att få funktionärer. Anmälningarna har också minskat, säger Skeppland till tidningen.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.