Laddar

Arrangören lyrisk över första Kalmar swimrun: ”Gåshud”

Kalmar swimrun arrangerades för första gången under lördagen. Enligt arrangören var det ett koncept som verkligen gick hem. "Det är så att man får nypa sig i armen. Vi har nästan bara hört lovord", säger tävlingsledare Jonas Carlander.

delningar

Flera hundra deltagare löpte och simmade i Kalmar swimrun under lördagen och längs med banan visade publiken ett stort engagemang och intresse. När tävlingsledaren Jonas Carlander summerar premiärdagen är han i det närmaste lyrisk.

– Jag säger bara gåshud.

Vad var det som gav dig gåshud?

– Allt egentligen. Publiken, deltagarna och alla berömmande ord vi fått. Hela arrangemanget har blivit väldigt positivt bemött och vi har nästan bara fått höra lovord, säger Jonas Carlander.

En av de stora anledningarna till varför årets swimrun blev lyckat skulle Carlander vilja lyfta fram alla funktioner som hjälpt till både vid start, längs med banan och vid målgången.

– Det har varit många som ställt upp och hjälp till och då blir det bra. En stor organisation krävs för att det ska funka och det har det verkligen gjort.

Tävlingen hade ett annorlunda upplägg där man tävlade två och två med ett rep mellan varandra. Man fick under loppets gång inte vara mer än 15 meter ifrån varandra. Även den detaljen verkar ha gått hem hos deltagarna menar Carlander.

– Känslan är att folk bara tyckt det varit roligt. I ett vanligt lopp, när man till exempel går i mål, är man ju helt ensam. Här får man ju dela tävlingen med någon på ett helt annat sätt.

Är det något som ni känner att ni kan göra bättre till nästa år?

– Det var några som tyckte att simningen kunde varit lite mer uppdelad. Så det tar vi ju in och ser om vi kan åtgärda på något sätt.

Tävlingsledningen har ett avtal med kommunen om att köra Kalmar swimrun i flera år. Jonas Carlander blickar framåt och har redan nu en lång rad idéer.

– Jag låg faktiskt vaken i natt och funderade på hur vi kan göra tävlingen bättre, skrattar han.

Resultaten från hela Kalmar swimrun hittar ni här.