Artistens sociala medier-konton kapades: "Jag är helt tom"

Ida Gratte blev under helgen hackad på sina sociala medier. - Foto: Privat

Många års arbete och minnen raderades för Ida Gratte.

delningar

Nybrotjejen och artisten Ida Gratte har under de senaste åren skapat debatt med sina låtar som Fucked Up World och den senaste singeln Pizza Slice. Låtarna har varit omtalade på diverse sociala medier-konton och inbringat en stor publikskara för artisten – fram tills i helgen.

Ida blev då hackad på sina konton efter nio års arbete.

"Tack till dig som har hackat dig in för att förstöra mitt liv denna helgen. Nio års jobb på min Facebook-fan page för att skapa en fanbase, sex år på Instagram, tack för att du gjort så att allt försvunnit", skrev hon på sin privata Facebooksida.

Nybroartisten skulle i slutet på förra veckan marknadsföra sin nya låt – men det gick inget vidare.

"Tack för att du gjort så att allt försvunnit. För att du precis vid mitt nya låtsläpp gjort att jag inte kunnat marknadsföra min låt någonstans och att alla mina videos som jag jobbat röven av mig för har raderats", skriver hon och fortsätter.

"Det tar på krafterna att bli så jäkla utsatt och påhoppad. Jag vill gråta, jag vill skrika och balla ur för jag förstår verkligen inte hur folk kan ha så mycket hat i kroppen. Hur man kan vilja förstöra så mycket för någon som kämpar för något bra".

Ida Gratte säger att hon hoppas att Facebook kan återskapa något av hennes konton, men att det långt ifrån säkert att det är möjligt.

Hur känns det för dig just nu?

– Jag har kämpat som bara den för mina sidor. Får jag starta från noll hade det känts surt, men responsen jag fått på Facebook är så fin och rörande, det bevisar att kärlek alltid övervinner hat, säger Ida till 24Nybro.se.

– Vill du tysta ner mig och mina budskap ska du veta att du gör att jag vill skrika högre än någonsin nu. Jag kommer tillbaka starkare än någonsin när jag fått vara ledsen och mänsklig ett tag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar