Audition inför prestigefyllda matchen: "Det blir dubbelseger i år"

Under onsdagen hade Stagneliusskolans och Jenny Nyströmskolans audition för att dansa i den prestigefyllda rugbymatchen.

delningar

De första 40 eleverna från Stagneliusskolan och Jenny Nyströmskolan hade under onsdagen sin audition för att få sin plats truppen som cheerleader i dansgruppen "V for Victory" till den prestigefyllda skolrugbyn mellan gymnasieskolorna Stagnelius, Lars Kagg och Jenny Nyström. Under fredagen väntas ytterligare 40 elever söka till det ärofyllda uppdraget.

– Vi eftersöker energi, utstrålning och en äkta kärlek till att dansa. Man brukar se om man tycker det är kul att dansa, sen är det klart att vi söker talang också, säger Wilma Edman som tillsammans med Wilda Calmius och Tilda Steglander håller i uttagningarna.

För att kunna söka till uttagningarna behöver man endast gå på någon av skolorna Stagnelius eller Jenny Nyström. När 24Kalmar kom till Energihallen i Kalmar hade man hållit på att dansa i över en timme.

– Det har varit väldigt spännande hittills, säger Tilda Steglander.

– Och nervöst måste jag säga, men väldigt kul, fyller Wilda Calmius i.

Det kommer att vara några månader med stenhård träning fram tills matchen går av stapeln. Om två veckor kommer dansarna att börja träna tre gånger i veckan och i november utökas det till hela sex träningar i veckan och hittills har planerandet och koreografin börjat falla på plats.

– Vi har våra visioner och vi har påbörjat valet av låtar och koreografi. Vi har ju inte ett helt nummer klart än, säger Tilda Steglander.

– Men vi har väl ungefär tre av nio koreografier klara så vi har kommit en bit på vägen, men det är ju mycket jobb. Vi har lagt träningarna så att vi ska kunna vara med på alla träningar och vi hoppas att alla andra kan med såklart, men de som dansar brukar vara väldigt villiga att delta och kunna offra någonting om det behövs, lägger Wilma Edman till.

Hur kommer det gå i matcherna?

– Tjejerna och killarna vinner, det blir dubbelseger i år!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar