Laddar

Avgörande landslagsmatch till GFA: ”Betyder oerhört mycket”

Sveriges U21-landslag jagar avancemang till EM – en av kvalmatcherna spelas i Kalmar.

delningar

U21-landslaget i fotboll har inlett EM-kvalet med fyra segrar och två oavgjorda matcher. Med det ligger man tvåa i sin kvalgrupp, tre poäng  bakom Belgien.

I höst ska kvalet avgöras och nu har fotbollsförbundet presenterat spelplatserna för de tre hemmamatcherna – det blir Kalmar, Helsingborg och Falkenberg. Den sista matchen i kvalet spelas på Guldfågeln arena den 16 oktober. Motståndet blir tuffast möjliga i form av Belgien.

– Det är fantastiskt roligt att återigen få möjlighet att arrangera en landskamp på Guldfågeln Arena. Det betyder oerhört mycket för staden och för vår region att få bjuda på en match med den här digniteten. Eftersom det kan vara en direkt avgörande match hoppas och tror vi på en stor publikanstormning, säger Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund i ett pressmeddelande.

I den första matchen mellan Sverige och Belgien blev det oavgjort, 1-1. Nu hoppas U21-förbundskaptenen Roland Nilsson att hemmaplan ska väga tungt när EM-platsen står på spel.

– Det är många poäng att spela om innan dess, men det är klart det kan bli en häftig match mot Belgien i Kalmar.  Vi ska göra allt vi kan för att se till att EM-hoppet lever när det är dags, säger Roland Nilsson.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) är mycket nöjd över att staden har lockat till sig stormatchen i EM-kvalet.

– Det är riktigt kul att vi har fått denna match. Vi har ett gott samarbete med både Svenska Fotbollförbundet och Kalmar FF som möjliggör detta. Vi står redo att hälsa Belgien välkomna till Kalmar, säger Johan Persson (S).

Relaterade artiklar