Laddar

BEKRÄFTAT: Han blir KFF:s nästa värvning

(UPPDATERAD) 24Kalmars avslöjande är bekräftat av Kalmar FF - man förstärker anfallet med ett välmeriterat utlandsproffs. "Vi är oerhört glada".

delningar

På torsdagen blev det klart att yttermittfältaren Jonathan Ring återvänder till Kalmar FF efter ett halvårs proffsäventyr i Turkiet.

Ett sargat KFF siktar nu på att förstärka truppen ytterligare för att först och främst undvika nedflyttning till Superettan.

På fredagsmorgonen kunde 24Kalmar avslöja nästa namn på önskelistan – Erton Fejzullahu. Anfallaren har gjort 29 mål på 74 matcher i Allsvenskan för Djurgårdens IF och Mjällby AIF.

Fejzullahu och KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam känner varandra sedan tidigare efter åren i Mjällby. Fejzullahu spelade mellan 2007-2009 samt 2011-2012 och ”TAB” har varit både sportchef och tränare i föreningen.

I sommarfönstret 2012 värvades Fejzullahu av Djurgården och där blev det succé med 23 mål på 55 matcher. Två år senare gick karriären vidare i Asien, först i Bejing Guoan och senare Dalian Transcendence.

Fejzullahu lyckades göra tolv mål på sina 31 matcher i den kinesiska högstaligan.

I våras spekulerades det i en allsvensk återkomst men anfallaren hamnade i norska Sarpsborg, där det blev tolv matcher och två mål i ligan.

Tidigare i veckan blev det klart att 29-åringe Fejzullahu lämnar den norska klubben.

Vid lunchtid på fredagen bekräftades 24Kalmars avslöjande av Kalmar FF.

– Vi är oerhört glada att vara överens med Erton. Det är en oerhört duktig offensiv spelare som kommer kunna bidra med både kvalité och erfarenhet till Kalmar FF, säger Thomas Andersson Borstam.

Föreningen meddelar att Fejzullahu kommer att spela i tröjnummer 44.

Andreas Norinder Filip Beijer

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.