Axel föll på målsnöret i kvaltävlingen: "Såklart tråkigt"

Foto: TYA - Foto: Privat

Under onsdagen gick kvaltävlingen till yrkes-SM av stapeln.

delningar

Axel Åkesson som går sista året på SYAB i Kalmar åkte under onsdagen till Ljungbyhed i Skåne för att tävla i en kvaltävling till yrkes-SM. Åkesson som går sista året valde att ligga lågt inför tävlingen.

Själva tävlingsdagen kändes bra för Axel som sattes på prov flera gånger.

– Det kändes bra, det var spänning hela dagen får man väl säga. Jag hade inga direkta förväntningar så utan jag gjorde det bästa av situationen, men jag får vara nöjd, säger Åkesson.

Tävlingen gick ut på att bland annat manövrera en lastbil, teoriprov, lastsäkring och lastning av truck. Och för Axel var det ett moment som stack ut lite extra.

– Truckbanan kändes bra. Jag tycker att den flöt på väldigt bra.

Deltagarna blev bedömda för sex olika delmoment som alla kunde ge max 25 poäng, där varje misstag resulterade i minuspoäng. Totalt rörde det sig om 150 poäng och med sina 125 poäng kom Axel på en hedrande andraplats, endast sju poäng bakom vinnaren som nu får åka till yrkes-SM som arrangeras i Helsingborg maj 2020.

– Han som vann var väldigt duktig, så han var värd det. Men det är klart att det hade varit roligt att få åka till SM så det var såklart tråkigt att jag missade det.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar