Axel kvalar till Yrkes-SM: "Upp till bevis nu"

. - Foto: Privat

Axel Åkesson flyttade till Kalmar för att plugga på SYAB. Under onsdagen ska han representera skolan i en kvaltävling till Yrkes-SM.

delningar

Under onsdagen går kvaltävlingar till Yrkes-SM. Deltagarna kommer från gymnasieskolors fordonsprogram med inriktning på transport. Tävlingen anordnas i Ljungbyhed i Skåne och är den tredje och sista kvaltävlingen för året. Vinnaren går vidare till Yrkes-SM som arrangeras i maj 2020 i Helsingborg.

Gymnasieskolan SYAB är representerad, genom Axel Åkesson. Han blev uttagen på sin skola genom en tävling som han vann. Nu är han laddad för en kvaltävling i sina hemtrakter.

– Det är i Ljungbyhed, så det är ju nästan på hemmaplan, säger Axel Åkesson som är från Vittskövle utanför Kristianstad.

Axel kommer tävla i transportteknik för unga lastbilsförare. Det kommer vara olika delar i tävlingen, dels praktiska där man kör lastbil och truck, men också teoretiska delar.

– Jag har tränat en del och pluggat lite teori. Så jag är lite varm iallafall. Sen får man se om nervositeten tar över men jag ska försöka hålla den nere, berättar Axel.

Nu går Axel sista året på SYAB i Kalmar. Han valde att flytta från Kristianstad när han skulle börja plugga, mest för att vidga sina vyer. Även om han vann tävlingen på skolan så har som taktik att inte kommentera hur han tror att det kan gå på tävlingen.

– Jag har valt att inte kommentera. Det blir som det blir. Sen får man hoppas att man reder ut något iallafall. Det är upp till bevis nu, avslutar Axel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar