Laddar

Backlånet glänste i Kalmar HC:s storseger

"Han skötte sig galant", berömmer KHC-coachen.

delningar

Trots en trevande förstaperiod kunde Kalmar HC gå till pausvila med en 2-0-ledning borta mot nästjumbon Nässjö efter mål av Linus Dahlstedt och Anton Kellman. Noterbart att 18-årige Åseda-lånet Max Lyrén hamnade i poängprotokollet direkt.

– Han skötte sig väldigt bra och ska även vara med oss på söndag när vi möter Osby, säger tränare Reine Rydberg, som i övrigt inte var särskilt nöjd med den första perioden.

– De kunde haft 2-2 om de förvaltat sina chanser bättre. Det var alldeles för slarvigt försvarsspel från vår sida.

Under matchens andra halva petade KHC i en högre växel och sprang ifrån Nässjö och vann med hela 6-1 till slut.

– Nässjö krigar på bra och spelar helt rätt efter sina förutsättningar som nykomlingar. Jag tycker vi spelar gediget i tredje och vinner klart rättvist, säger Rydberg.

En dag på jobbet helt enkelt? – Ja, lite så blev det till slut när vi skärper till oss. Samtidigt är det svårt att spela mot den här typen av lag.

Framtida status på Lyrén? – Han går i skolan i Åseda och får nog svårt att träna med oss i veckan. Men han ska med på söndag i alla fall.

Så det blir ingen fortsättning hos er? – Åsedas spel i alltrean rullar i gång i nästa vecka, så jag tror inte det. Men i dag skötte han sig galant.

ISHOCKEY, DIVISION 2: Nässjö HC–Kalmar HC 1–6 (0-2, 1-2, 0-2) Målen, KHC: Linus Dahlstedt 2, Anton Kellman, Kenny Bradford, Jarkko Oikarinen, Viktor Crus Rydberg. Skotten: 34–34 (13-13, 14-10, 7-11) Publik: 207, Höglandsrinken.

Relaterade artiklar