Laddar

Backtalangen knäskadad – Nilsson tar klivet tillbaka

Backtalangen Simon Lindström är knäskadad och missar FBC Kalmarsunds allsvenska möte med Visby IBK. Anton Nilsson tar klivet tillbaka till backplatsen.

delningar

Superligan och allsvenskan hade uppehåll när landslagsturneringen Euro Floorball Tour avgjordes i Tjeckien förra helgen. FBC Kalmarsund tar emot Visby IBK i Kalmar sportcentersöndag – och FBC gör det utan succébacken Simon Lindström som har inlett säsongen på ett bra sätt.

Knäproblem stoppar 17-åringen.

– Simon har fått ett bakslag, det kom från ingenstans. Han rehabtränar nu och missar söndagens match. Det är tråkigt för oss och det är tråkigt för Simon, säger FBCtränaren Adam Kallenberg.

Skadan på Lindström innebär att Anton Nilsson tar klivet ner från en centerposition till en backplats. Nilsson har gjort sex mål och tre assist för nio poäng så här långt.

– Vi har fortsatt att jobba på ett kortare spelavstånd i anfallszon och ett lågt försvarsspel. Vi har bra koll på Visby, de ska inte kunna bjuda på några större överraskningar, säger Adam Kallenberg.

Efter åtta omgångar ligger FBC Kalmarsund på niondeplatsen. Gästerna från Gotland, som har storsatsat inför den här säsongen, är femma och skuggar främst trean Örebro och fyran Fagerhult Habo.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.