Laddar

Badjävlar inleder turnén i Kalmar – utan Henrik Schyffert

På torsdagskvällen väntar skrattfest i Kalmar. Men en av de riktigt stora saknas. "Jag måste tyvärr hoppa av", meddelar Henrik Schyffert.

delningar

På torsdagskvällen kommer stand-up showen ”Badjävlar” till Rävspelet på Fredriksskans. Stoppet i Kalmar blir det första under en åtta dagar lång turné.

Man kan se fram emot en föreställning på cirka 2,5 timmar där komikerna Soran Ismail, Nour El Refai, Fredrik Lindström, Emma Knyckare, Johan Rheborg, David Batra och Måns Möller kommer stå på scen.

– Badjävlar är sommarens höjdpunkt då man äntligen får spela sällskapsspel hela nätterna med Fredrik Lindström, ha ändlösa politiska diskussioner med Nour El Refai och testa crossfit i gryningen med Johan Rheborg, men framför allt åka upp och ner längs kusterna och möta Sveriges bästa stand up-publik, säger David Batra.

Alla i gruppen är härdade komiker med scenvana, men just den här sammansättningen är helt ny. De sju har inte turnerat ihop med Badjävlar tidigare.

– När jag blickar tillbaka på ett år så är numer dessa sommarturnéer alltid en av höjdpunkterna. Det ska bli så sjukt kul att träffa alla kollegor och framförallt all publik igen, säger Soran Ismail.

Sommarölänningen Henrik Schyffert, som skulle deltagit i showen, kommer inte stå på scen då han drabbats av feber.

”Jag åkte på nått förra veckan och har legat däckad i feber sedan dess. Det är ingen fara med mig men just nu är jag helt sänkt så jag måste tyvärr hoppa av Badjävlar i år. Supertråkigt”, skriver han på sin Facebooksida.

Så sent som i förra veckan fick Schyffert ställa in två planerade framträdanden på Kackelstugan.