Laddar

Bageri firade ettårsdag: ”Har gjort många människor glada”

Tre Systrar Söta hade dubbla anledningar att fira under helgen då det vankades både födelsedag och jul.

delningar

Den 22 december 2016 startade Helena Jansson bageriet Tre Systrar Söta som specialiserar sig på gluten-, mjölk-, laktos, nöt- och vetestärkelsefria produkter som även är sockerfattiga.

–  Jag är utbildad konditor och år 2003 startade jag ett cafe som hette Dave’s  på Esplanaden. Där bakade jag bland annat glutenfritt eftersom jag hade många vänner med celiaki. Tyvärr var jag lite före min tid, och det är inte förens dom senaste åren som behovet har ökat, säger Helena som nu har gjort ett försök till.

Tillsammans med sina två systrar och mamma levererar de beställningar till Västersläts gårdsbutik. Under året har man öven kunnat hitta produkterna hos vissa matvarubutiker och marknader.

– Vårt första år har varit både upp och ner där vi har gjort många människor glada med våra produkter. Vi har haft försäljning på både Ica Lindsdal och Ica Ljungbyholm men från och med januari försvinner det.

Än så länge har bageriet inget eget försäljningsställe men förhoppningarna inför nästa år är höga.

– Vi hoppas på att i första hand hitta en Food Truck eller försäljningsvagn så vi kan komma närmare våra kunder, är det någon som har en får hen gärna höra av sig! Vi vill ha fasta rutter varje vecka till både Nybro, Öland, Ålem och centrala Kalmar där vi kan lämna ut beställningar men även ha försäljning direkt från vagnen av färskt bröd och kakor. Känner vi att behovet finns så vill vi gärna hitta en lokal för att öppna en butik och kanske ett cafe.

Ettårsdagen firades med sovmorgon och en lussekatt i solen då Helena varit vaken hela natten för att få det sista av julbaket avklarat. Hon skickar även med ett litet tips till de som kanske funderar på att baka glutenfritt.

– När du bakar glutenfritt så försök hitta ett recept där måtten står i gram istället för i deciliter eftersom glutenfritt mjöl har en tendens att packa sig i decilitermåttet. Du behöver en lösare deg och nerver av stål, avslutar hon.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.