Bakluckeloppis arrangeras i Berga: "Första gången"

Mycket folk lockas till Nybros backluckeloppis. Nu hoppas Berga på en liknande uppslutning.

Föreningen vill göra något extra – då blir det loppis.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Förra året arrangerade Berga Egnahemsförening en plantbytardag på Bergaviks badplats. I år tänker man fortsätta med det, men man nöjer sig inte där. Denna gången slår man på stort och arrangerar dessutom en bakluckeloppis vid samma tillfälle.

– Det är första gången vi testar det här. Det är mest för att försöka öka aktiviteterna och gemenskap för boende i området, säger Martin Wiegert, en av arrangörerna till arrangemanget.

För att marknadsföra evenemanget har man skickat ut information till boende i området. Närmare 1300 hushåll har därmed chansen att tömma sina utrymmen på saker man inte behöver. Förhoppningen är att aktiviteten ska bli ett återkommande projekt.

– Det är helt och hållet på idéell basis. Vi är fem personer som jobbar med föreningen och vill också möjliggöra för andra aktiviteter som vi då kan gå in och stötta. Vi ser gärna att man hittar på aktiviteter här.

Nu vill man i föreningen att grannarna tar chansen att ta sig ut och skapar en gemenskap på den fina platsen vid Bergaviks badplats. Inför söndagen återstår bara en sista önskan.

– Nu får vi bara hoppas att vädret är med oss också, avslutar Wiegert.

Loppisen har öppet mellan klockan 12-15 på söndagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar