Laddar

Bakslag för IFK Kalmar – stjärnan lämnar klubben

Aivi Luik, här i norska Vålerenga, lämnar IFK Kalmar. Foto:VEGARD WIVESTAD GRØTT. - Foto: Bildbyrån

Mittfältaren utnyttjar klausul i kontraktet. "Tyvärr ville hon vidare".

delningar

Australienskan Aivi Luik lämnar IFK Kalmar. 33-åringen, som anslöt till Kalmar i april, utnyttjar en klausul i sitt kontrakt och flyttar till Spanien, uppger tidningen Barometern.

– Hon kom hit sent och vi trodde mycket på henne. Vi har också fått mycket men vi har ändå inte vunnit matcher förutom den första matchen då Aivi kom mot Vittsjö. Enligt hennes egna uppgifter finns en annan klubb i Spanien och hon säger att hon alltid drömt om att spela där, säger IFK Kalmars ordförande Nicklas Klope till tidningen.

Övertalningsförsök med mål att få Luik att stanna säsongen ut ska ha gjorts, men utan resultat.

– Det har vi försökt med vid något tillfälle och vi har haft ett bra resonemang med varandra men tyvärr vill hon vidare, säger Klope.

Hur och om Luik ska ersättas med en ny spelare är än så länge oklart.

– Vi hade ett möte om det i början på veckan men samtidigt måste det vara rätt person och spelare. Jag tittar hellre i det längre perspektivet än att ta in någon på tre månader för att släcka en brand. Det känns rätt meningslöst. Då är det mer intressant att hitta någon som spelar med oss även nästa år, säger tränaren Jonas Walfridsson till Barometern.

IFK Kalmar ligger sist i Damallsvenskan med nio poäng upp till säker mark. Under sin sejour i klubben gjorde Luik ett mål på nio matcher.

Relaterade artiklar