Laddar

Balck coffee flyttar: ”Vi får större utrymme”

Här öppnar det populära kaféet.

delningar

Förändringens vindar blåser i företaget Balck coffee. Förra veckan öppnade man sitt nya rosteri bredvid Ängöls lokaler vid infarten från E22 – och nu släpper ägaren Sebastian Balck nästa nyhet.

I slutet av maj flyttar Balck coffees kafé på Kvarnholmen in i lokalerna där konkursdrabbade Frank atelier tidigare låg.

– Det är en väldigt fin och stor lokal. Vi får större utrymme att inreda som vi vill och vi kan bland annat ha fler mötesplatser, säger Sebastian Balck.

Lokalbytet innebär att kaféet även i fortsättningen kommer att husera på Storgatan. 

– Jag älskar att inreda och förmedla känslan från kaffeplantagen. Det var svårt i de gamla lokalerna när det fanns så lite plats. Nu har jag större frihet att jobba med det, säger Louise Andersson, som driver Balck Coffees kafé.

Just nu renoveras lokalerna. Går allt som planerat öppnar det nya kaféet den 26 maj.

Flytten till det nya rosteriet och det nya kaféet innebär även att personalstyrkan utökas med den handplockade Oskar Lundeberg från Halmstad.

– Jag har tidigare arbetat hos Johan & Nyströms rosteri. Sedan ringde Sebastian och ville ha hit mig. Jag kände att jag ville vara del av ett småskaligt företag som växer så jag valde att hoppa på, säger Lundeberg.

 

Relaterade artiklar