Banden är klippta för flygplatsens nya satsning

"Den här satsningen är ett stort grepp för att möta framtiden", sa flygplatsens vd vid invigningen.

delningar

För drygt två år sedan togs det första spadtaget för Kalmar Öland Airports nya parkeringsområde, och under fredagen den 14:e december var det dags för invigning och glöggfika.

Det nya systemet kommer nu ge flygplatsen fler terminalnära platser, ett helt nytt system för in-utfart och betalning, uppställningsplatser för taxi, en ny busshållplats och ytor anpassade för att hämtning och lämning.

– Den här satsningen som är ett stort grepp för att möta framtiden, ett sätt att skapa en större tillgänglighet för resenärerna, men framförallt för att underlätta för dem, säger Ronny Lindberg, vd och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport.

När flygplatsen själva frågat vad resenärerna tyckt om deras service och utbud så har generellt sett parkeringsfrågan legat ganska lågt. Därför kickade man igång den här satsningen som nu tagit över två år att slutföra och kostat 14 miljoner kronor.

– Vi har byggt mellan 150 och 200 nya parkeringsplatser, så totalt sett finns det idag mellan 450 och 500 p-platser på flygplatsen. Och vi ser ytterligare behov i framtiden, säger Ronny Lindberg.

Trots att flygplatsen endast ligger cirka sex kilometer från stan, över 25 procent blir hämtade och lämnade av nära och kära eller tar buss, så ser man ett ökat behov från resenärerna att kunna parkera sin bil på ett enkelt sätt.

– Tittar man ut på den här nya ytan idag så känns det fantastiskt bra. Så jag tänkte på att tacka alla inblandade som gjort den här moderniseringen möjlig, avslutade Ronny Lindberg innan det var dags för Kalmar Öland Airports styrelseordförande är Anders Andersson (C) att klippa banden med en slö sax.

Ronny Lindberg, vd och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar