Bankhuset byggs om – blir app-restaurang

Världens första app-restaurang, Pinchos, ska byggas i det anrika bankhuset mitt i Kalmar.

delningar

Det är bara bygglovet som saknas innan Handelsbankens gamla lokaler på Kaggensgatan kommer att förvandlas till en app-restaurang. Pinchos som restaurangkoncernen heter är världens första app-restaurang och finns i ett 20-tal städer i Sverige sedan tidigare. Nu är det Kalmars tur att få ta del av det populära konceptet.

– Vi ska börja bygga så snart som möjligt. Vårt mål är att få det klart i slutet på september sen får vi se om det blir verklighet men det är det som är tanken, säger Stefan Schill som ska driva restaurangen tillsammans med sin brorson, Björn.

Restaurangen kommer bli en av Kalmars största restauranger med en yta på hela 700 kvadratmeter och sittplatser för ungefär 270 personer plus uteservering. Senare ska även en uteservering för 100 gäster att byggas.

– På andra Pinchos-restauranger kan det vara kö i flera veckor för att få tag i bord så det här konceptet är helt fantastiskt. Jag fick en halleluja-känsla första gången, säger Stefan.

Menyn består av 30 olika tapas, smårätter. All beställning av mat, dryck och bord sker via en app i telefonen. De som inte har den typen av telefon får låna på plats för att beställa. När du bestämt dig för vad du vill ha skickar du in beställningen och väntar vid ditt bord. När maten är klar skickas det en notis till telefonen och du kan då gå och hämta din maträtt.

– Det är en underbar idé som skapar en härlig social rörelse i restaurangen. Det kommer att bli en underbar restaurang med mysig miljö och god mat. Umeå startade upp för några veckor sedan och de har fått tacka nej till 250 gäster om dagen, sådant tryck är det, säger Stefan.

Stefan som sedan tidigare driver sedan tidigare verksamheten med Langosvagnar och har länge funderat på att starta upp en restaurang i Kalmar. Kravet var att det skulle vara något annorlunda – en app-restaurang blev svaret.

– Jag är så fruktansvärt glad över detta. Nu är förberedelserna i full gång och när bygglovet blir klart kör ombyggnationen igång direkt, avslutar Stefan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.