Laddar

Bara ruiner kvar efter storbranden: ”Ett livsverk som försvunnit”

Smålands motors ägare: "Det är en katastrof."

delningar

På onsdagsmorgonen fanns det bara ruiner kvar av det som tidigare var Smålands motor. Det intensiva brandförloppet slukade lokalerna blixtsnabbt och räddningstjänsten var helt chanslösa.

– Vi har bevakat området på behörigt avstånd eftersom det har varit en stor explosionsrisk med alla gasflaskor i byggnaden. Ganska snabbt fick vi en totalskada på Smålands motor. Det gick så makalöst fort, säger Tomas Lindström vid räddningstjänsten i Kalmar på onsdagsmorgonen.

Emil Nilsson är säljchef på Smålands motor. Han berättar att man ska samla personalen under förmiddagen.

– Jag har precis vaknat nu och vi ska träffas vid niotiden, personal och kollegor, säger han vid sjutiden.

 

Vad känner man? – Man känner sig bara helt tom. Det är en katastrof så klart.

Ted Linde är ägare till Smålands motor.

– Det är ett helvete. Ett livsverk som försvunnit på två timmar. Det är fruktansvärt, en katastrof. Jag tänker på alla anställda och kunder, säger Linde med gråten i halsen.

Vad händer nu härnäst, vågar man blicka framåt? – Nej, nu får vi ta hand om varandra. Det är en enorm tragedi. Många kundbilar har brunnit upp också. Jag kan inte fatta att det är sant.

Hur många bilar har brunnit upp? – Runt 200 är det i alla fall.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.