Barnverksamheten ska bli mer tillgänglig: "Jätteroligt"

Station Linné satsar på ett mikroskop som kan kopplas till en storbildsskärm. Foto: Station Linné - Foto: Pressbild

Station Linné satsar på att bli mer digitala.

delningar

Varje år arrangerar Handelsbanken i Borgholm en auktion under Ölandsgalan där pengarna går till ett särskilt projekt. Under årets Ölandsgala auktionerades det ut en kanot som Byggfirman Folke Nilsson AB köpte för 20 000 kronor. I år valde Handelsbanken att skänka pengarna till Humlans Naturspanare vid Station Linné i Skogsby

Pengarna ska Station Linné använda för att inhandla ett nytt mikroskop till barnverksamheten. Ett mikroskop som ska kunna kopplas in till en storbildsskärm.

– Det här är jätteroligt. 20 000 kronor är en grundplåt för att köpa in det här mikroskopet som kostar 65 000 kronor. Detta gör vi för att utöka aktiviteten för barn. Vi vill utöka antalet tittare och tillgängligheten. Det ska gå att ha olika insekter under mikroskopen så att alla barn kan se den på en storbildsskärm, säger Anne Wilks, administratör på Station Linné. 

Humlans Naturspanare vänder sig till barn i femårsåldern till tolvårsåldern. Under sommaren får barnen följa med forskare vid Station Linné och upptäcka olika växter och djur.

– Barnen är så nyfikna och springer runt och fångar olika insekter. Då blir man så glad. Mikroskopet kommer göra att fler kan se samtidigt, säger Anne Wilks.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar