Laddar

Bedragare la ut hans bil på Blocket: ”Kan hända vem som helst”

Lurade köpare kommer för att köpa hans bil – som inte är till salu. ”Han var riktigt förbannad”, berättar Karl Nilsson.

delningar

Tisdagen den 15 november fick Karl Nilsson som bor i Kalmar kommun ett samtal från en man som ville köpa hans bil, en Audi A6 årsmodell 2006, som var till salu på Blocket.se. Problemet – Karl hade ingen aning om annonsen. 

– Annonsen såg ut som att den var från mig. Det stod på mitt namn och bilen såg precis ut som min. Jag skickade till blocket och anmälde direkt, jag ville ju inte sälja bilen, berättar Karl Nilsson.

Dagen efter att Karl anmälde annonsen och den togs bort av Blocket ringde det en kvinna och undrade när hennes man skulle hämta bilen.

– Jag förklarade att jag blivit bedragen och att jag inte tänker sälja bilen. Hon hade redan betalat 6 000 kronor i handpenning via swish till ett annat nummer. Den personen hade gett köparen mitt telefonnummer, adress och personnummer, berättar Karl.

Under onsdagen fortsatte samtalen komma angående Karls Audi A6:a. Ett av samtalen var allt annat än trevligt.

Han var riktigt förbannad och sa att han skulle komma och ha sina pengar tillbaka och hotade med vilka det var jag bråkade med. Tillslut lyckades jag förklara att jag blivit bedragen och då lugnade han ner sig. Jag skickade över mitt ärendenummer från min polisanmälan och sa att han skulle anmäla också.

Samma kväll, klockan 22.00, knackade det på dörren. Utanför stod en man som kört hela vägen från Stockholm för att hämta Karls bil.

Han var också fly förbannad. Det kändes obehagligt. Jag går med en klump i magen hela tiden här hemma. Jag har ju ingen aning om vilka bedragaren har gett ut min adress till. Det kan ju hända vad som helst.

Personen som skapat annonsen har bett köparna att skicka pengar i förskott via swish och har på så vis fått in en stor summa pengar.

Om jag räknat rätt handlar det om 34 000 kronor från de personer som jag varit i kontakt med. De senaste kom ner under torsdagskvällen från Örebro och hade betalat 18 000 kronor. Jag försöker förklara vad det är som har hänt men jag vet knappt vad jag ska säga, säger Karl.

Nu väntar en osäker helg för Karl Nilsson och hur många som kommer för att ”köpa” bilen som inte är till salu.

Det är många tankar som snurrar om vilka som kommer och varför just jag har blivit drabbad – det är en jävla osäkerhet. I dag är bedrägerier väldigt vanligt och det gäller att vara på sin vakt. Men det här går inte att skydda sig emot. Däremot kan jag väl tipsa om att aldrig betala något i förskott.

Relaterade artiklar