Laddar

Behandling drog ut på tiden – cancerpatient dog

Nu avskrivs ärendet av IVO eftersom att den cancersjuka patienten dog i augusti.

delningar

I början av januari anmälde en kvinna i 65-årsåldern att hon fått vänta på utredning om behandling mot sin cancer under perioden november 2015–september 2016. Cancerdiagnosen ställdes första gången 2011, då hon även opererades.

Under hösten 2015 blev kvinnan allt sämre och enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, dröjde utredningen om behandling till hösten 2016.

Sommaren 2016 inträffade även flera missar i remisshanteringen mellan Kalmars och Oskarshamns sjukhus. I anmälan till IVO ansåg kvinnan att det lett till en vårdskada.

”Jag anser att det har varit en otroligt lång utredningstid av varifrån min grundcancer kommer och dess metastaser, vilket har medfört stor oro och psykiskt lidande för mig samt bidragit till att försämra min prognos.”

Nu har IVO avskrivit ärendet eftersom att patienten dog i augusti 2017.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.