Laddar

BEKRÄFTAT: Ismael klar för rysk klubb: ”Stort tack för allt stöd”

I söndags tackades han av efter sin sista match för Kalmar FF. Nu är affären officiell. "Vi är väldigt glada och stolta".

delningar

För några veckor sedan kunde 24Kalmar avslöja att brassestjärnan Ismael var på besök hos den ryska klubben FC Akhmat Grozny. Förra veckan kom uppgifter om att affären var klar.

Efter segern mot IFK Göteborg i söndags bekräftade Ismael för 24Kalmar att han skulle flytta. Efter matchen gick brassen runt på planen och tackade publiken.

–  Det är 99 procent klart att jag nu kommer flytta. Det blir under veckan som kommer, sa Ismael då.

Nu har Kalmar FF gått ut med att Ismael lämnar föreningen för ett ryskt äventyr. Det har spekulerats i att övergångssumman ligger runt 1 miljon euro.

– Vi är väldigt glada och stolta över Ismaels utveckling i föreningen under sin tid här. Nu önskar vi honom ett stort lycka till på hans fortsatta karriär i Ryssland, säger Thomas Andersson Borstam till KFF:s hemsida.

Ismael säger att han har haft en ”fantastiskt tid i Kalmar FF” med många minnen både på och utanför planen.

– Jag vill rikta ett stort tack för allt stöd som jag har fått genom åren. Både från alla inom föreningen och från alla fantastiska supportrar som har stöttat mig, säger Ismael.

Ni är fantastiska och har betytt mycket för mig under min tid här. Nu är det dags för nästa steg i min karriär och jag önskar Kalmar FF ett stort lycka till framöver.

FC Akhmat Groznyj ligger i Tjetjenien i Ryssland och spelar i inhemska Premier League.

Vid klockan 14:00 på onsdagen har KFF kallat till presskonferens. Där väntas man presentera Mikael Dyrestam och eventuellt också Phillip Hellquist.

Relaterade artiklar