Laddar

Bekräftat: Ring tillbaka i KFF – på korttidskontrakt

Jonathan Ring lämnar Turkiet och återvänder till Kalmar FF. "Jag ska göra allt för att hjälpa klubben kvar i allsvenskan".

delningar

På torsdagsmorgonen kom uppgifter om att yttern Jonathan Ring återvänder till Kalmar FF. På eftermiddagen bekräftade föreningen att ett kontrakt som sträcker sig över höstsäsongen är påskrivet.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka. Nu ska jag göra allt som står i min makt för att hjälpa laget att hålla sig kvar i allsvenskan. Det har funnits några alternativ men som läget ser ut nu för Kalmar var det inget svårt val för mig, säger Jonathan Ring till Kalmar FF:s hemsida.

Ring återvänder till KFF efter att ha brutit kontraktet med Genclerbirligi efter blott ett halvår. I Turkiet blev det bara två matcher från start. Bristen på speltid ställer frågor om Rings fysiska form.

– Den är okej tror jag. Jag har jobbat på bra under ledigheten så det ska inte vara några problem, det är bara matchformen som saknas, men det kommer snabbt, meddelar Ring, som är spelklar till hemmamatchen mot AFC Eskilstuna på söndag.

– Jag kommer vara spelklar och redo till hundra procent, säger Ring.

Sportchefen Thomas Andersson Borstam:

– Vi är glada över att vi hittat en lösning med Jonathan. Han är redan inne i stan, klubben och laget och behöver ingen inkörningsperiod. Det är en spelare med fin speed och med offensiva kvaliteter som förhoppningsvis kan resultera i några poäng.

– Att spelare vill komma tillbaka och hjälpa klubben är ett tecken på att vi gör saker rätt, säger Andersson Borstam.

Kan det bli fråga om en förlängning även efter hösten?

– Vi får se, först och främst är det hösten ut som gäller, säger Andersson Borstam.

Under säsongen 2016 gjorde Jonathan Ring fem mål och två assist på 28 matcher för KFF.

 

Relaterade artiklar