Laddar

BEKRÄFTAT: Singh ansluter till Kalmar FF

Kalmar FF och Harmeet Singh är överens – norrmannen klar för 1,5 år. "Det känns som ett bra lag med bra fotbollspelare", säger Singh.

delningar

På en presskonferensGuldfågeln Arena vid lunchtid på fredagen bekräftade Kalmar FF att man värvat mittfältaren Harmeet Singh. Norrmannen har skrivit under ett kontrakt som sträcker sig över 1,5 år.

– Det är en spelare med stor erfarenhet. En poängspelare som gör både mål och assist med fin teknik och bra passnings- och avslutsfot, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Harmeet Singh:

– Det känns som jag kommit till ett bra lag med bra fotbollsspelare och trevliga killar. Första intrycket har varit bra.

Den centrala mittfältaren har i internationella medier tidigare kallats för ”Norges Iniesta”.

– Det är inget jag bryr mig om. Jag är mig själv och inte någon Iniesta, svarar Singh när frågan dyker upp.

Så sent som i mars skrev 26-åringen på för polska laget Wisla Plock. Men bara två månader senare, i maj, bröt parterna kontraktet.

– Där var det mycket tyngre utanför planen för min del. Boendet och miljön var annorlunda än vad jag var van vid från Skandinavien. Det kändes som att åka tillbaka i tiden.

De senaste tre veckorna har Singh spenderat hemma i Oslo där han hållit igång med förra klubben Vålerenga.

– Jag känner mig ganska bra när det kommer till den fysiska biten men jag behöver matchträning. Men det kommer så länge jag har grunden, det är det viktigaste, säger Singh, som i KFF kommer spela med nummer 22 på ryggen.

Det var vid lunchtid på fredagen ännu oklart om Singh kommer vara spelklar till söndagens bortamatch mot AIK.

– Vi har gjort allt som står i vår makt och skickat in alla papper. Nu är det upp till det polska fotbollsförbundet, säger Andersson Borstam.

Under presskonferensen fick Andersson Borstam även flera frågor om brassen Ismael, som enligt uppgifter till 24Kalmar befinner sig i Ryssland hos klubben Akhmat Groznyj. Sportchefen valde att inte avslöja något nytt angående en eventuell affär.

– Det kommer att bli en försäljning. Blir den inte i sommar blir det i januari. Vi följer utvecklingen dag för dag, säger sportchefen Andersson Borstam.

 

Relaterade artiklar