Laddar

Belgiskan stark segrare i Ironman

Belgiska Jolien Lewyllie segrade i Ironman, med tydlig marginal ner till andraplacerade svenskan Jenny Nae.

delningar

Det blev en belgisk seger på Ironmans damsidaJolien Lewyllie sprang över mållinjen över tolv minuter före andraplacerade svenskan Jenny Nae och närmare 16 minuter före tredjeplacerade kollegan Lore Vanclooster, också från Belgien.

– Jag var väldigt glad och lite känslosam över att komma över mållinjen, säger segraren Jolien Lewyllie.

Trots tuffa förhållanden under cykeldelen, kunde belgiskan korsa mållinjen med god marginal till närmsta konkurrent. Trots det är Lewyllie ödmjuk till segern och titeln ”Ironman”.

– När det var tvåhundra meter kvar till målet insåg jag att jag skulle vinna. Jag tänker aldrig på att vinna under själva tävlingen, säger Lewyllie och fortsätter.

– Jag tänker bara på kroppen, maten och att dricka under tävlingen. Men när jag såg mållinjen, så visste jag att jag skulle vinna.

Den tuffaste delen av tävlingen hade Lewyllie i slutet på tävlingens cykleldel. En jobbig vind och tunga ben de sista två milen tog på krafterna, trots det kunde belgiskan stänga av mjölksyran och senare springa in som segrare.

– Kroppen är väldigt trött, det blir bara värre för varje sekund. Jag måste röra på mig hela tiden för att hålla igång tror jag, säger Lewyllie och skakar på benen.

Hur går tankarna nu efter målgången?

– Jag är väldigt glad. Det var en perfekt dag för mig och segern är någonting som jag kommer att komma ihåg länge, säger Lewyllie.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.